ROMÂNIA ARE O LEGE A VOTULUI PRIN CORESPONDENȚĂ

ROMÂNIA ARE O LEGE A VOTULUI PRIN CORESPONDENȚĂ

PNL Diaspora salută promulgarea de către președintele Klaus Iohannis a Legii privind votul prin corespondență. Această lege permite românilor din străinătate să își exercite dreptul la vot de la distanță începând cu viitoarele alegeri parlamentare, act normativ care aduce un plus de normalitate în democrația românească.

Având în vedere experiența alegerilor din ultimii zece ani, Diaspora a jucat un rol electoral deosebit, care va crește exponențial de acum înainte.

După cum se știe, Partidul Național Liberal a fost principalul promotor al votului prin corespondență, făcând din această temă un pilon politic de maximă importanță pe tot parcursul anului. Astfel, PNL are obligația morală să își cimenteze capitalul pozitiv de imagine de care se bucură în rândurile alegătorilor români din străinătate și să câștige alegerile la votul din afara țării exprimat prin corespondență.

După aproape un an de lupte parlamentare și constituționale, timp în care fosta coaliție de guvernare a pus toate piedicile posibile acestui proiect de lege și a mers până la a trage democrația de păr, pentru ca nu cumva românii din străinătate să beneficieze de o soluție civilizată de a evita statul la cozi kilometrice și alte umilințe electorale, iată că am reușit să ne onorăm promisiunea față de Diaspora. La alegerile parlamentare de anul viitor absolut toți românii care vor vrea să voteze, indiferent de locul unde se află, vor avea ștampila la ei, prin accesarea sistemului de vot prin corespondență. Cu această ocazie, îndemnăm pe concetățenii noștri din străinătate care doresc să folosească acest instrument electoral, să se documenteze din timp asupra metodologiei și condițiilor legale de exercitare a votului prin corespondentă. În acest sens, PNL Diaspora va edita și publica materiale informative  care vor conține toți pașii care trebuie îndepliniți pentru ca votul trimis de la distanță să fie valid, acestea se vor găsi atât in format electronic, cât și la organizațiile PNL din Diaspora”, a declarat co-președinele PNL Diaspora, Victor Ionescu.

Biroul de presă al PNL Diaspora