Sărbători fericite!

Sărbători fericite!

              Dragii mei români din tară și din străinătate,

Peste câteva zile, oriunde ne-am afla, vom sărbători cu mic, cu mare, nașterea Mântuitorului. Așadar nu vreau să vă retin prea mult, deoarece în aceste momente cu totii vrem să ne orientăm și dedicăm atentia înspre familie și reuniunea cu cei apropiati.

Astfel, în aceste clipe de sărbătoare, doresc să vă transmit cele mai calde urări de sănătate, fericire, bucurii și fie ca această sărbătoare să ne aducă în suflet lumina și puterea de a ne împlini aspiratiile, să ne amintească să fim generoși și solidari cu cei care au nevoie de ajutorul nostru și, în același timp, să ne ajute să ne pastram speranta într-un viitor mai bun.

Noi, romanii suntem oameni cu multe calităti, cu vointă și inspiratie, onoare și talent, sperantă și altruism. Am încredere în noi, în romani, că întotdeauna vom încerca să ne reprezentăm neamul cu cinste și demntitate oriunde ne-am afla. Elitele sunt una dintre resurse care ne-au mai rămas dar, slavă Domnului, beneficiem din plin de ea. Sunt onorat că sunt român, sunt mândru ca sunt dintre dumneavoastră în origine și simtire!

În același timp, la fel ca în fiecare an, vă rog să ne plecăm capetele în amintirea celor care, acum 26 de ani, au căzut sub gloantele unui inamic invizibil pentru ca această tară să redevină liberă și să poată păși într-o nouă etapă a istoriei sale. Toti aceia care și-au dat viata în decembrie 1989 nu vor fi niciodată uitati, ba chiar trebuie pomeniti întru eternitate.

Nu în ultimul rând, doresc să transmit un gând de alinare familiilor acelor copii care și-au găsit sfârșitul în cel mai cumplit mod, în fatidica seară de 30 octombrie. Nu vreau să îi spun pe nume, deoarece cred că mult prea multi politicieni au căutat imaginea publică folosind acest subiect – fapt pe care îl caracterizez drept incalificabil… sper din tot sufletul ca cei vinovati să își primească fiecare pedeapsa cuvenită. Nu putem face minuni, dar este de datoria noastră să facem dreptate.

Acest an se apropie de sfârșit și sunt convins de faptul că, cu totii am trăit momente frumoase, dar și urâte. Am râs, am plâns, am câștigat, am pierdut, am trăit dezamăgiri, dar și multe bucurii și emotii. Poate că unii dintre noi simt că nu a fost un an așa cum l-ar fi dorit, dar dincolo de toate acestea, cred că trebuie să îi multumim cu totii Bunului Dumnezeu pentru tot, și să sperăm că anul care vine, îi va aduce fiecăruia dintre noi ceea ce își dorește și merită.

La multi ani tuturor!
Victor Ionescu