Delegație PNL Diaspora în vizită oficială la CDU Köln

Delegație PNL Diaspora în vizită oficială la CDU Köln

În acest sfârșit de săptămână a avut loc o întrevedere între domnul Ralph Elster, vicepreședintele fracțiunii Uniunii Creștin Democrate din cadrul consiliului municipal Köln și delegația PNL Diaspora, reprezentată de domnul senator Viorel Badea, copreședinte, domnul Marian Zlotea, secretar general și domnul Gabriel  Săvulescu, președinte PNL Diaspora Köln.

În cadrul acestei reuniuni s-a stabilit ca PNL Diaspora și CDU Köln să se susțină reciproc în următoarele trei scrutine electorale. Astfel, CDU Köln va susține logistic PNL Diaspora în cadrul campaniei de informare a cetățenilor români rezidenți în landul  Renania de Nord-Westfalia asupra modalității și importanței înscrierii în Registrul electoral.

Totodată, PNL Diaspora va susține, prin prin intermediul organizațiilor sale de la Köln și Bonn, candidații CDU pentru alegerile parlamentare federale, programate pentru septembrie 2017.

S-a discutat, de asemenea, susținerea unor candidați români pe listele CDU la viitoarele alegeri locale și regionale.

Domnul Ralph Elster a prezentat, în cadrul discuțiilor, proiectul CDU de înființare a Cercului de Lucru Român Ortodox, prin care se dorește o aprofundare a relațiilor CDU cu cei peste 250.000 de cetățeni români rezidenți în landul  Renania de Nord-Westfalia, aceștia din urmă reprezentând un factor politic important.

S-a stabilit ca în următoarea perioadă de timp să se organizeze un seminar comun în care să se pună la punct o agendă de lucru comună, care va cuprinde obiective precum intensificarea colaborării economice și a parteneriatului între Köln și orașul din România cu care este înfrățit, Cluj, identificarea și impementarea soluțiilor legate infracționalitatea transfrontalieră, precum și intensificarea și eficientizarea colaborării în scopuri electorale. Următoarea întâlnire de lucru va avea loc în martie.