Lansarea campaniei ‘Ne facem auziți!’, un proiect al PNL Italia

Lansarea campaniei ‘Ne facem auziți!’, un proiect al PNL Italia

Filiala PNL Italia a lansat, ieri, campania „Ne facem auziți!”. Acest demers are ca scop creşterea gradului de conștientizare şi de informare cu privire la importanța implicării românilor din Italia în viața politică a comunităţii din care fac parte, inclusiv la alegerile pentru administrați
a publică locală.

Italia este țara cu cea mai mare comunitate de români din lume. În calitate de cetățeni europeni, românii din Peninsulă au dreptul să participe la alegerea directă a primarului şi a membrilor din Consiliul Local, precum şi să candideze pentru un post în administrația locală. Din păcate, politica nu reprezintă un domeniu de interes pentru aceștia și, pe cale de consecință, foarte puțini se prezintă la urne atunci când au loc alegerile. De asemenea, o altă cauză care determină absenteismul electoral al românilor din Italia este lipsa de informare cu privire la importanța exercitării actului electoral. Mulți dintre ei nu știu că legislația comunitară le permite să voteze și să fie aleși.

Dacb1f6cc31-31f6-41e8-9bc0-8f725baf8f14ă politicienii italieni ar ști că românii devin un factor de luat în seamă atunci când vine vorba de alegeri, ar fi mult mai atenți la problemele sau cererile acestora. În același timp, nici nu cred că mai trebuie menționat cât de mult contează numărul de români aleși în structurile regionale ale administrației publice. Cu cât mai mulți, cu atât mai importantă ar fi prezența noastră, a românilor în Diaspora. Doresc, pe această cale, să întăresc declarația domnului Adrian Chifu- co-președinte al Ligii Aleșilor Locali Romani din Diaspora a PNL și consilier local în Verbania- care a punctat un deziderat pe cât de frumos, pe atât de greu de atins: și anume câte un român în fiecare primărie din Peninsulă. PNL Diaspora va depune toate eforturile pentru ca acest scop să devină realitate, nu numai în Italia, cât și în toate țările unde există comunități românești și unde se dorește acest lucru, a declarat co-președintele PNL Diaspora, Victor Ionescu.

De asemenea, președintele PNL Italia, Sorin Pîrvu, a punctat importanța unui pachet de măsuri în domeniul conștientizări publice a actului electoral:

Campania „Ne facem auziți!” este prima dintr-un set mai amplu de activități politico-sociale menite să ridice nivelul de conștientizare a importanței fenomenului electoral în rândul românilor stabiliți în Italia. Am ales, pentru început, varianta online, deoarece este cel mai facil și rapid mod de a ajunge în contact cu oamenii și de a-i pune în temă cu privire la forța socială pe care, din păcate, mulți dintre ei încă nu știu că o dețin, a conchis Pîrvu.

Campania online “Ne facem auziți” organizată de PNL Italia poate fi urmărită pe pagina de Facebook a organizației acolo unde membrii filialei stau la dispoziția cetățenilor pentru a oferi mai multe detalii legate de drepturile şi puterea pe care o are votul lor asupra vieții de zi cu zi.

Biroul de presă al PNL Diaspora