A fost lansată platforma online a primului proiect de educație din România inspirat de modelul democrației participative elvețiene

A fost lansată platforma online a primului proiect de educație din România inspirat de modelul democrației participative elvețiene

Începând de luna aceasta, site-ul www.orapentrudemocratie.ro este activ și poate fi accesat de către toți cei interesați de proiectul O oră pentru democrație. Prin intermediul site-ului, echipa de proiect asigură comunicarea transparentă, regulată și relevantă a tututor aspectelor care țin de etapele de desfășurare a proiectului din Drobeta-Turnu Severin, cât și informații de interes general, rezultate ca urmare a cercetărilor efectuate în cadrul programului. (Deutsche Version)

Site-ul www.orapentrudemocratie.ro are un dublu rol – de prezentare și agregare a informațiilor privind democrația participativă și de informare cu privire la derularea activităților proiectului. Pe măsură ce proiectul va fi implementat, el va oferi publicului acces la ultimele rezultate ale cercetărilor efectuate, structura și analiza programului educațional, detalii despre pregătirea seminarului național programat pentru anul viitor, organizarea dezbaterilor publice și activităţile realizate de elevii implicaţi.

În cadrul secțiunii “Resurse” sunt incluse mai multe informații privind democrația participativă, inclusiv exemple de bune practici din Elveţia, exemple de organizații de profil şi interviuri cu experți în domeniu.

Ion-Constantin Șolga, managerul poiectului: “Acest site se adresează tinerilor şi persoanelor implicate care doresc să schimbe prin acţiuni concrete comunitatea în care trăiesc, cu alte cuvinte, tuturor celor care preţuiesc libertatea şi democraţia. Avem încredere că platforma va deveni un punct de referinţă care să confirme, încă o dată, puterea implicării şi a democraţiei”.

Echipa proiectului și-a propus ca platforma digitală alcătuită din website-ul www.orapentrudemocratie.ro și conturile de social media aferente, să devină, în scurt timp, o comunitate on-line a celor interesați de subiectul democrației participative, care doresc să contribuie cu soluții pentru rezolvarea problemelor comunității din care fac parte.

Partenerii media ai proiectului O oră pentru democrație sunt: Casa Românilor din Elveția, Radioteleviziunea Severin, Televiziunea Online DTS, Portaluldestiri.net, Agerpres și Radio Galaxy.

Articol integral: casa-romanilor.ch