Alegeri în R. Moldova: Doar 95 de secții de votare în diasporă! Vezi aici unde poți vota, dacă te afli în afara țării

Alegeri în R. Moldova: Doar 95 de secții de votare în diasporă! Vezi aici unde poți vota, dacă te afli în afara țării

Pentru a putea participa la alegerile din 30 noiembrie 2014, moldovenii aflați la muncă sau care locuiesc peste hotare, pot vota la 95 de secții deschise de autorități. Cele mai multe puncte, în care basarabenii își vor putea exprima opțiunea de vot pentru parlamentare, vor fi în Italia, adică 25.

Cel mai complicat le va fi moldovenilor care locuiesc sau muncesc în Federația Rusă, unde vor exista doar 5 secții de vot, două în capitală, Moscova și câte una în Sankt-Petersburg, Soci și Novosibirsk. În România, autoritățile au decis să deschidă 11 secții de vot.

Peste ocean, în Statele Unite ale Americii, moldovenii vor putea vota în 6 secții electorale, iar basarabenii stabiliți în Canada își vor putea exprima opțiunea pentru Parlament în 3 secții.

Important e că toți cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, aflați peste hotare, vor putea vota atât în baza pașaportului ne-expirat, cât și cu cel expirat. Iar pentru a nu se petrece vot multiplu, toți cei care își vor exprima opțiunea de vot în diasporă vor semna o declarație pe proprie răspundere.

Lista secțiilor de votare din diasporă.

Articol integral: basarabia.md