ALINA GORGHIU, DESPRE LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA: LIVIU DRAGNEA DEZINFORMEAZA

ALINA GORGHIU, DESPRE LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA: LIVIU DRAGNEA DEZINFORMEAZA

Agerpres –  Copresedintele PNL Alina Gorghiu critica declaratia presedintelui PSD, Liviu Dragnea, cu privire la faptul ca legea votului prin corespondenta nu ar fi fost adoptata din cauza liberalilor si afirma ca acesta dezinformeaza.
‘De îndata ce s-a oficializat în scaunul de sef al PSD, dl Dragnea pare a fi preluat de la fostul lider al partidului obiceiul de a dezinforma, cu seninatatea pe care doar la Victor Ponta am mai vazut-o. Domnia sa pretinde ca legea votului prin corespondenta nu a fost adoptata din vina PNL’, a scris Alina Gorghiu, marti, pe Facebook.
Ea îi aminteste lui Dragnea de proiectul PNL privind legea votului prin corespondenta, depus în Parlament în luna martie a acestui an, si precizeaza ca liberalii au solicitat partidelor sa se mobilizeze pentru a adopta legea pâna la 1 noiembrie, ‘în timp ce PSD a anuntat chiar zilele trecute ca intentioneaza sa amâne votul pentru februarie, anul viitor’.
‘Îi mai semnalez dlui Dragnea si un miracol parlamentar: daca proiectul PNL, care faciliteaza un drept fundamental, este blocat în Parlament de sapte luni, legea initiata recent de domnia sa, cu scopul evident de a îngradi libertatea de exprimare, a avut un parcurs ‘pe repede înainte’ în Parlament. Constat, din pacate, ca minciuna si aroganta sunt criterii de promovare în PSD. În alegeri, însa, electoratul le-a taxat dur de fiecare data’, conchide Gorghiu.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a sustinut, marti, ca liberalii nu au vrut niciodata ‘sa faca’ legea votului prin corespondenta, în opinia sa acest lucru fiind dovedit de faptul ca au renuntat la sefia comisiei parlamentare pentru codul electoral si nu au facut o noua numire atunci când Mihai Voicu a demisionat.
‘Parerea noastra este ca liberalii niciodata nu au vrut sa faca acest proiect de lege si, în loc sa participe la aceasta comisie (Comisia pentru cod electoral – n.r.), în loc sa desemneze un om si sa finalizam totusi aceasta lege, au preferat sa poarte banderole pe brat. Le spun în continuare colegilor de la PNL ca dorim un dialog, dar nu vom bloca initiativele importante la care dumnealor nu vor sa participe. Prima optiune a noastra este sa lucram împreuna, a doua optiune, daca doresc sa întârzie finalizarea unor proiecte importante, le vom adopta noi si le vom finaliza’, a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.