Co-presedintele PNL Diaspora a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova

Co-presedintele PNL Diaspora a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova

În perioada 4-7 februaruie 2016, co-presedintele PNL Diaspora, dl Lucian-Victor Ionescu, a efectuat o vizita de lucru in Republica Moldova. In cadrul vizitei domnia sa a avut cateva intrevederi cu reprezentanti ai autoritatilor locale, iar in data de 7 februarie o intalnire informala cu membrii si simpatinzantii PNL din Republica Moldova.

La intalnire au mai participat si dl Alexandru Strambeanu, coordinator regional PNL Diaspora pe zona de est, dl Alexandru Sora, presedintele clubului oamenilor de afaceri din PNL Diaspora si dna Viorica Vasile, consilier PNL in cadrul Consiliului Local Prahova.

Intalnirea a fost organizata cu sprijinul dnei Lucia Gurduza, prim-vicepresedinte PNL Republica Moldova. La intalnire au fost dezbatute mai multe teme de interes pentru cetatenii romani din Republica Moldova, in mod special cele legate de modificarii legislatiei electorale.

Au fost enuntate problemele cu care cetatenii romani s-au confruntat la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014.

Dl Ionescu a explicat care sint ultimele modficiari in legislatie, respectiv cele legate de inregistrarea cetatenilor romani la AEP, cat si aparitia posibilitatii de vot prin corespondenta. Participantii la intalnire au solicitat sa fie transmisa la Bucuresti dorinta cetatenilor romani de a avea mai multe sectii de vot in Republica Moldova, dar si necesitatea organizarii mai bune a PNL in Republica Moldova, prin crearea organizatiilor de partid la nivel de raioane, care sa faciliteze participarea in campania electorala, cat si posibilitatea unei comunicari mai bune cu structurile ierarhice de la Bucuresti.

S-a mai discutat si posibilitatea participarii la alegerile locale, avand in vedere, ca multi cetateni romani din Republica Moldova au domiciliu pe teritoriul Romaniei.

In final, participantii la intalnire au mentionat, ca este absolut necesara intensificarea activitatii organizatiei PNL Republica Moldova, pentru a putea pregati din timp campania electorala pentru alagerile parlamentare din toamna. Radu Sorinca Secretar General PNL Republica Moldova.

Sursa: creatistik.com