COMUNICAT DE PRESĂ AL PNL DIASPORA PRIVIND SĂRBĂTORIREA ZILEI ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI

Cu ocazia Zilei Românior de Pretutindeni, PNL Diaspora le mulțumește public acestora pentru aportul extraordinar pe care îl aduc zi de zi României, nu numai din punct de vedere economic, dar și pentru faptul că, în ciuda unor distanțe care uneori depășesc ordinul miilor de kilometri, se implică și contribuie la viața socio-politică a țării mamă.

De asemenea, amintim faptul că, în toamna anului trecut, Diaspora a jucat un rol esenţial în alegerea primului președinte liberal al României iar acest fapt nu va fi uitat și nu va fi trecut cu vederea.

Românii din străinătate sunt cei mai activi ambasadori ai țării noastre. Contribuția lor la dezvoltarea imaginii României este mult mai profundă și mai directă decât orice măsură sau campanie formală de imagine elaborată la București, iar pentru asta merită respect! PNL Diaspora materializeză cele afirmate mai sus prin susținerea fără nici o rezervă sau urmă de populism a proiectului de lege privind votul prin corespondență. Considerăm scandalos faptul că, în ciuda a tot ceea ce face Diaspora românească pentru țară, coponenții ei să nu beneficieze de garantarea unui drept fundamental în orice democrație, a declarat copreședintele PNL Diaspora, Victor Ionescu.

Noi, PNL Diaspora îndreptăm cele mai sincere gânduri către românii de pretutindeni și mărturisim că ne-am dori ca, peste ani, România să devină țara cu cea mai mică diasporă din Europa. Dar în acest sens, avem nevoie să construim o țară care să îi cheme înapoi pe cei care sunt departe, prin atractivitate, prosperitate și imagine internațională. Primul pas l-am făcut împreună cu ei, în toamna anului trecut. Acum urmează pasul doi: România prosperă, România liberală.

Biroul de presă al PNL Diaspora