Comunicat de presă: Întâlnire bilaterală între senatorii Nathan Dahm (Oklahoma, SUA) și Ben-Oni Ardelean (România)

Comunicat de presă: Întâlnire bilaterală între senatorii Nathan Dahm (Oklahoma, SUA) și Ben-Oni Ardelean (România)

În data de 29 Iulie 2015 a avut loc întâlnirea bilaterală între Domnul Senator Nathan Dahm, membru al Senatului Statului Oklahoma și Domnul Senator Ben-Oni Ardelean, Co-Președintele Comisiei Naționale de Politică Externă a PNL, insotit de echipa de coordonare a comisiei. Întrevederea a avut loc în contextul eforturilor continue privind consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.

Prin intermediul acestei întrevederi, Domnul Senator Ben-Oni Ardelean a subliniat necesitatea unei creşteri a investiţiilor americane în România, pentru a aduce această dimensiune a Parteneriatului Strategic la nivelul de excelenţă al relaţiei politice, strategice și militare. De asemenea, Domnul Senator Nathan Dahm şi-a manifestat intenția și deschiderea necesară pentru a colabora cu partea română în acest sens, evidenţiind oportunităţile pe care le prezintă Statul Oklahoma.
Totodată obținerea unor progrese convingătoare pentru protejarea drepturilor cetățenilor români, în special prin asigurarea liberei circulații și a accesului la piața muncii prin ridicarea vizelor pentru Statele Unite, reprezintă unul dintre obiectivele prioritare pentru viitoarea guvernare liberală, astfel Domnul Senator Nathan Dahm și-a manifestat pe deplin sprijinul pentru facilitarea acestui obiectiv.

Comisia Națională de Politică Externă PNL reunește cele mai importante resurse academice ale partidului în vederea elaborării direcțiilor și obiectivelor în domeniul politicii externe ale viitoarei guvernări liberale.În noul context economic și de securitate la nivel regional, european și global, apartenenţa României la UE şi NATO, parteneriatul strategic cu SUA și o diplomație economică activă și eficientă sunt reperele fundamentale ale acțiunii noastre în plan extern. În viziunea PNL, acţiunea de politică externă trebuie să urmărească promovarea profilului României ca lider regional, capabil să contribuie în mod substanțial la stabilitatea, pacea si bunastarea cetatenilor.