COMUNICAT DE PRESĂ – LIVIU POP INAUGUREAZĂ INFOKIOSKURI PENTRU A MUȘAMALIZA ADEVĂRATA TEMĂ POLITICĂ PRIVIND DIASPORA ȘI ANUME VOTUL PRIN CORESPONDENȚĂ

Deși este sfârșit de săptămână, iar știrile politice nu au aceiași cadență precum în zilele lucrătoare, iată că, în urmă cu puțin timp, a apărut în mass-media un fel de Breaking News” cu privire la vizitele de inaugurare a unor infokioskuri efectuate de către ministrul – delegat pentru Dialog Social, domnul Liviu Pop, în Italia și Spania.

Conform comunicatului remis presei, evenimentele au fost organizate în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității instituționale de furnizare a serviciilor publice de informare a cetățenilor români migranți, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013, derulat de ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice prin Direcția Dialog Social.

Față de informațiile de mai sus, PNL Diaspora face următoarele precizări: Inițiativa, deși pozitivă, nu face decât să mușamalizeze adevărata temă politică privind diaspora și anume votul prin corespondență. Iar pe măsură ce timpul trece acest deziderat devine din ce în ce mai greu de aplicat la alegerile de anul viitor. Pe de altă parte, dat fiind faptul că este vorba despre un proiect care vizează exclusiv românii din diaspora, considerăm că ar fi fost oportună și includerea Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, condus de către domnul Angel Tîlvăr, a cărui activitate, deși prodigioasă, lipsește cu desăvârșire.

PNL Diaspora va continua să depună toate eforturile pentru ca problemele reale cu care se confruntă românii din diaspora să își găsească soluții cât mai rapide și eficiente.

„Distinșii politicieni din arcul de guvernare fac un eveniment din implementarea unui program european și din trei vizite în diaspora, gest pe care îl consider lipsit de aproape orice urmă de bun-simț elementar. La urma urmei, populismul și demagogia fac parte din bagajul de mână al PSD, însă acestea sunt instrumente specifice Evului mediu politic, iar noi, românii, am trecut de această etapă.

Ca o altă dovadă a ignoranței și nesimțirii guvernamentale stă însuși materialul de presă sus-numit, în care se detaliază lista locațiilor infokioskurilor cu pricina. Pot confirma că aceasta este compusă din localități și zone în care există comunități românești foarte numeroase și care, în mod scandalos, nu au beneficiat de secții de vot în număr corespunzător la alegerile din toamna anului trecut. Oare cum vor explica actualii guvernanți acest fapt?”, a declarat co-președintele PNL Diaspora, Victor Ionescu.

BIROUL DE PRESĂ AL PNL DIASPORA

4 octombrie 2015