COMUNICAT DE PRESĂ – Mari nereguli la secțiile de votare din diaspora

Coincidenţă sau nu, exact după vizitele electorale ale lui Victor Ponta, însoţit de stafful său guvernamental de campanie în Italia şi Spania, au început să apară nereguli la secţiile de votare organizate acolo.
Astfel, adresa secţiei de votare din Florenţa – organizată iniţial în incinta Consulatului Onorific al României – a fost modificată fără înştiinţarea membrilor Biroului Electoral nr. 48, pentru Secţiile din Străinătate. De asemenea, adresa secţiei de votare din Spezia nu este completă, inducând astfel în eroare alegătorii, la fel şi în cazul secţiei de votare din Genova.
Conform legii, o secţie de votare trebuie să aibă minim trei membri, reprezentanţi ai partidelor politice, iar în cazul în care cei trei membri nu se prezintă, aceştia sunt înlocuiţi cu reprezentanţi ai MAE, de unde şi interesul PSD de a nu încuraja prezenţa reprezentanţilor partidelor politice în secţii.
De asemenea, un caz similar ne-a fost raportat şi la secţia de votare din Beijing, ceea ce adânceşte coincidenţa între vizitele internaţionale ale lui Victor Ponta şi aparentele nereguli de ordin tehnic.
Menţionăm că toate aceste modificări au fost făcute fără a se respecta procedura legală prevăzută în astfel de cazuri, iar listele oficiale ale secţiilor de votare au fost modificate fără a evidenţia schimbările, cu scopul vădit de a le ascunde şi de a induce în eroare electoratul român care va dori să îşi exercite dreptul de vot.
Pe această cale, ACL Diaspora cere public Ministerului Afacerilor Externe să comunice temeiul acestor modificări, câte astfel de modificări mai are în plan să execute şi de ce s-a aşteptat până aproape de finalul campaniei electorale pentru ca acestea să fie operate.
BIROUL DE PRESĂ AL ACL DIASPORA