COMUNICAT DE PRESĂ – PSD ÎNCEPE SĂ CEDEZE ÎN FAŢA MOŢIUNII DE CENZURĂ A PNL

COMUNICAT DE PRESĂ – PSD ÎNCEPE SĂ CEDEZE ÎN FAŢA MOŢIUNII DE CENZURĂ A PNL

Vom menţine presiunea pe Victor Ponta, prin moţiunea de cenzură, până când coaliţia guvernamentală a PSD va adopta proiectul cerut de Diaspora, iar Guvernul Ponta va organiza alegerile parţiale.

Deputatul PNL de Diaspora Ovidiu Raeţchi a reacţionat astăzi la informaţia conform căreia PSD a propus un proiect al votului prin corespondenţă cu trei zile înaintea depunerii moţiunii PNL pe acest subiect:

“Înţeleg că PSD tocmai a scos din sertar, la Senat – ca primă Camera sesizată, o iniţiativă legislativă privind votul prin corespondenţă pentru Diaspora (iniţiator: Adrian Anghel). Proiectul a plecat, spre avizare, la Consiliul Legislativ şi Guvern – în acest fel Ponta va putea spune, în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură, că Guvernul s-a pronunţat în favoarea legii, deci e inocent în domeniu.

Moţiunea de cenzură îşi face efectul şi PSD începe să vorbească pe subiect! Nu cred că sunt dispuşi să treacă o astfel de lege, vor doar să genereze confuzie, dar este totuşi un prim pas spre normalitate: după şase luni de tăcere, PSD, în sfârşit, spune ceva pe tema votului prin corespondenţă! Concluzia: subiectul moţiunii a fost excelent ales, Ponta se teme de românii de peste hotare. Dar să nu ne facem iluzii: votul prin corespondenţă nu trece în Parlament dacă nu spargem cumva coaliţia de stânga. Proiectul PNL privind votul prin corespondenţă – mult mai complet, dezbătut cu asociaţii de specialitate – e ascuns de majoritatea pesedistă de luni de zile.

Moţiunea PNL merge mai departe, am luat în calcul aceste manevre pesediste de tergiversare şi tematica e mai amplă. Vom menţine presiunea pe Ponta până când adoptă proiectul cerut de Diaspora şi organizează alegerile parţiale în Romania, credibilitatea lui e oricum nulă”.

Ovidiu Raeţchi,

Deputat PNL