COMUNICAT DE PRESĂ – TINERETUL NAȚIONAL LIBERAL LANSEAZĂ PROIECTUL – SUNTEM ROMÂNI, CITIM ROMÂNEȘTE

COMUNICAT DE PRESĂ – TINERETUL NAȚIONAL LIBERAL LANSEAZĂ PROIECTUL – SUNTEM ROMÂNI, CITIM ROMÂNEȘTE

Astăzi, 9 mai, de ziua Europei, la Anticariatul I.C. Brătianu s-a dat startul unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte de colectare de carte pentru diaspora română din Europa.

Demersul intitulat „Suntem români, citim româneşte” a fost iniţiat de către Tineretul Naţional Liberal şi are ca obiective colectarea unui număr de minim 250.000 de volume, distribuirea acestora în comunităţile de români din diaspora şi amenajarea unui numar de 10 biblioteci cu literatură românească.

Scopul acestui proiect este trezirea interesului tinerilor şi copiilor care trăiesc în comunităţile de români din afara ţării pentru limba şi cultura din România punându-le la dispoziţie gratuit carţi în limba natală.

„Astăzi, de Ziua Europei, am lansat unul dintre cele mai ambiţioase proiecte iniţiate de către Tineretul Naţional Liberal cu impact asupra diasporei române. În următoarele 3 luni ne propunem să colectăm din donaţii minim 250.000 de volume pe care le vom direcţiona către familiile şi copiii de peste hotare, care încet, încet pierd contactul cu limba şi cultura română.”, a declarat deputatul Costel Alexe, Co-preşedinte TNL.”

„Credem în educația copiilor și tinerilor de peste hotare. De cele mai multe ori aceștia învață simultan în limba statului gazdă dar și în limba română, iar materialele în limba română sunt insuficiente. Deoarece Ministerul Educației Naționale nu ia suficiente măsuri privind educația acestei categorii de cetățeni, sperăm că donațiile din cadrul acestui proiect ambițios să răspundă unei nevoi reale ale educației de astăzi, precum și a dezvoltării tinerilor de mâine” este de parere Sorin Moldovan, Co-preşedinte TNL.

Tineretul Naţional Liberal va încheia campania naţională de colectare a cărţilor pe data de 7 august, iar distribuţia acestora şi amenajarea celor 10 biblioteci se va încheia pe 31 august, de Ziua Limbii Române.