Comunicat de presă

Comunicat de presă

Ieri, 13 iunie a.c., s-au constituit noile guverne locale din Spania, așa cum au reieșit după rezultatele alegerilor din 24 mai.

Prima româncă ajunsă consilier local în Spania este doamna Simona Drăgan, la primăria din Calatayud, Regiunea Autonomă Aragón. Ea a candidat pe lista Partidului Popular spaniol, fiind totodată și primul membru al PNL Diaspora Spania care ajunge să fie ales într-o asemenea poziție în administrația publică spaniolă.

La ceremonia de învestire a primarului din Calatayud, domnul José Manuel Aranda Lassa, a participat domnul Marius Ioan, copreședintele PNL Diaspora Spania, precum și consulul general al României la Zaragoza, domnul Alexandru Ion Steriu.

Domnul Marius Ioan, copreședintele PNL Diaspora Spania, a menționat faptul că „noi, românii din Spania suntem foarte bucuroși că în sfârșit avem reprezentanți români în primăriile spaniole. Să sperăm că va fi un semnal pozitiv atât pentru comunitatea noastră de a fi mai participativă din punct de vedere politic, cât și pentru partidele politice spaniole de a avea încredere în români și a-i promova în funcțiile publice. Cu alegerea doamnei Simona Drăgan la primăria din Calatayud, pe listele PP-ului condus de domnul José Manuel Aranda Lassa, un primar cu viziune politică, excelent gospodar și un mare prieten al românilor, s-a demonstrat, încă o dată, relația excelentă de colaborare care există între Partidul Național Liberal și Partidul Popular spaniol, partide înfrățite în cadrul PPE”.

Biroul de presă

14 iunie 2015