Florin Alexe, tinerilor din Diaspora: Milităm în continuare pentru ca votul de la distanță să devină realitate

Florin Alexe, tinerilor din Diaspora: Milităm în continuare pentru ca votul de la distanță să devină realitate

Între 7 și 9 august 2015 a avut loc, la Făgăraș, prima ediție a Școlii de Vară a PNL Diaspora. La eveniment au participat peste 100 de reprezentanți ai comunităților românești de peste hotare, care se vor întâlni cu lideri naționali ai PNL.

În dezbaterea privind implicarea românilor de peste hotare în viața politică, accentul a fost pus pe identificarea solutiilor pentru încurajarea întoarcerii în țară a emigranților și posibilitatea ca unii dintre aceștia să candideze la alegerile din anul 2016. În acest fel, experiența acumulată în străinătate, în state cu regimuri democratice consolidate, ar putea fi benefică nu numai pentru familiile lor, ci și pentru comunitățile din România în care se vor întoarce.

În intervenția sa, vicepreședintele PNL, deputatul Florin-Alexandru Alexe, a evidențiat rolul important pe care PNL l-a asumat în promovarea câtorva proiecte legislative, prin intermediul cărora vocea românilor din diaspora va căpăta mai multă greutate în dezbaterile politice interne: „Ne luptăm în continuare ca Diaspora să aibă mai mulți reprezentanți în Parlament. Milităm în continuare pentru ca votul de la distanță să devină realitate. Chestiunile tehnice pot fi puse în discuție, fie că vorbim de vot prin corespondență, fie că vorbim de vot electronic, dar principiul conform căruia niciunui cetățean român nu trebuie să i se îngrădească dreptul fundamental la vot nu îl vom negocia niciodată.”

În încheierea discursului, Florin-Alexandru Alexe, a lansat un apel către reprezentanții comunităților românești de peste hotare de a folosi oportunitatea anului 2018, când se va sărbători centenarul Marii Uniri, pentru a organiza evenimente cu impact public mare: „Este datoria noastră să marcăm așa cum se cuvine acest eveniment, nu numai în țară, ci și peste hotare. Aniversarea Marii Uniri nu aparține numai României ca stat, ci este, în primul rând, o sărbătorire a românilor, oriunde s-ar afla ei. Vă îndemn să vă folosiți din plin de acest prilej pentru a face mai bine cunoscut în comunitățile dumneavoastră ce înseamnă să fii român, ce bagaj cultural extraordinar este purtat de limba noastră, ce contribuții importante avem la dezvoltarea artelor, științei, sportului și multor alte domenii în care românii excelează. Acțiunile dumneavoastră sunt cele care pot să schimbe, o dată pentru totdeauna, percepția asupra românilor și asupra României.”

Departamentul de comunicare al PNL