GORGHIU: UN COD AL INCOMPATIBILITĂȚILOR TREBUIE SĂ FIE PE AGENDA PARLAMENTULUI

GORGHIU: UN COD AL INCOMPATIBILITĂȚILOR TREBUIE SĂ FIE PE AGENDA PARLAMENTULUI

Agerpres  – Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține că pe agenda Parlamentului ar trebui să se afle un cod al incompatibilităților, adăugând că sunt aproape 300 de legi care conțin prevederi legate de acest subiect.

„La Liga aleșilor locali pe care o vom ține la sfârșitul acestei săptămâni la Brașov vom discuta despre un cod al incompatibilităților. Subiectul acesta trebuie neapărat să fie pe agenda Parlamentului. Sunt aproape 300 de legi care conțin prevederi legate de incompatibilități ceea ce este absolut nefiresc și vor trebui generate acte mult mai simple, pe înțelesul tuturor”, a afirmat miercuri Alina Gorghiu, la Parlament.

Ea a adăugat că PNL dorește ca legislația să fie ”cât mai închegată și coerentă”.

„Am văzut în plenul Parlamentului un discurs al președintelui care atacă niște teme extrem de importante pentru România în general și pentru pașii pe care România trebuie să îi facă pentru a reduce decalajele față de celelalte state europene. Unul din punctele cheie ale intervenției domniei sale (…) a fost legat de ideea de recredibilizare a Parlamentului. A vorbit (…) despre coerența legislației, despre nevoia de unificare a legislației și a dat câteva exemple pe care foarte mulți dintre noi le simt pe propria piele. Este nevoie de această perspectivă (…). Noi luăm foarte în serios și în proiectul de recredibilizare a Parlamentului pe care l-am gândit cu colegii din PNL (…). Avem ca punct cheie această legislație pe care desigur vrem să o vedem cât mai închegată, cât mai coerentă”, a mai spus Gorghiu.

http://www.agerpres.ro/politica/2015/09/16/gorghiu-un-cod-al-incompatibilitatilor-trebuie-sa-fie-pe-agenda-parlamentului-13-40-59