Interviu cu prezidenţiabilul Klaus Iohannis: „Voi crea un Consiliu Consultativ pentru românii din Diaspora”

Interviu cu prezidenţiabilul Klaus Iohannis: „Voi crea un Consiliu Consultativ pentru românii din Diaspora”

Klaus Johannis este, conform sondajelor, singurul candidat capabil să-l învingă pe Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni. Actualul primar al Sibiului promite că va susţine înfiinţarea unui Consiliu Consultativ format din reprezentanţii comunităţilor româneşti de peste hotare în cazul în care va ajunge Președinte. De asemenea, Johannis mai spune ca Alianţa Creştin Liberală a depus la Parlament un proiect de lege privind votul prin corespondenţă.

Candidatul Alianţei Creştin-Liberale la preşedinţia României a acordat un interviu în exclusivitate ziarului Actualitatea Magazin, în care vorbeşte despre o altfel de politică, cea a seriozităţii şi rezultatelor concrete şi despre schimbare.

Dincolo de politicǎ, cine este omul Klaus Iohannis?

Un om ca toată lumea. Cu speranţe şi idealuri. Cu împliniri, dar şi supărări câteodată, pentru că nu toate merg aşa cum ne-am dori. Dar, indiferent de situaţie, sunt un optimist, un om echilibrat şi urmăresc tot timpul să îmi fac treaba şi să aduc o schimbare în bine.

Care este cea mai mare responsabilitate pe care v-aţi asumat-o intrând în cursa prezidenţială?

În primul rând, responsabilitatea unui Preşedinte este să aibă grijă de poporul său, de cetăţeni, indiferent unde se află aceştia, acasă sau în lumea largă. Cea mai mare şi mai grea responsabilitate este de a munci continuu şi perseverent pentru ca românii să o ducă mai bine şi de a-şi respecta angajamentele şi promisiunile.

În al doilea rând, vreau să schimb modul de a face politică în România. Am asistat ani de-a rândul la o politică a dezbinării, a scandalului şi spectacolului steril, care nu aduce românilor nimic. Cred cu tărie că se poate şi altfel în România. Iar modelul de preşedinte şi de a face politică pe care eu îl propun românilor este unul bazat pe seriozitate, respect, competenţă.

De fapt, cred că întrebarea fundamentală a alegerilor din noiembrie este: continuăm cu politica de scandal, în timp ce românii o duc rău şi sunt nevoiţi să căute o viaţă mai bună departe de casă, în străinătate sau alegem o politică a seriozităţii şi rezultatelor concrete.

Johannis: „A pleca în străinătate nu trebuie să fie considerată singura soluţie pentru a avea o viaţă mai bună.

Articol integral: actualitatea.it