Iohannis le MULȚUMEȘTE basarabenilor: „Sunt impresionat și nu o să uit cozile la care au stat să mă voteze pe mine”

Iohannis le MULȚUMEȘTE basarabenilor: „Sunt impresionat și nu o să uit cozile la care au stat să mă voteze pe mine”

„Vreau să le mulțumesc basarabenilor care au votat (la alegerile prezidențiale din România – n.r.), în special celor care m-au votat pe mine. Sunt impresionat și nu o să uit niciodată cozile la care au stat să mă voteze pe mine. Voi fi un sprijinitor important pentru R. Moldova. România va rămâne cel mai bun avocat pentru parcursul european al Republicii Moldova”.

Acesta este mesajul pe care a ținut să-l transmită președintele ales al României, Klaus Iohannis, tuturor celor care au participat la alegerile pentru președintele României, în prima sa vizită pe care a întreprins-o astăzi la Chișinău.

Klaus Iohannis a declarat, într-o ediție specială la postul public de televiziune „Moldova 1”, că abia așteaptă să întreprindă și o vizită oficială în Republica Moldova, după ce va fi învestit în funcție pe 22 decembrie.

„Am venit în Republica Moldova, fiindcă mie îmi pasă de Moldova. Voi face tot posibilul pentru a întări relațiile noastre și culturale, și sociale, și economice. Acest lucru l-am înțeles și din votul care mi-a fost acordat”, a declarat Iohannis pentru care și-au dat votul peste 78 la sută dintre basarabenii care au participat în cel de-al doilea tur de scrutin.

Președintele ales al României a mai spus că a rămas „cu impresii foarte bune” de la Chișinău și că îi încurajează pe cetățenii R. Moldova ca, prin votul de la 30 noiembrie, „să întărească această cale europeană care este cea mai bună. Cetățenii se vor putea convinge că aceasta înseamnă dezvoltare, drumuri mai bune, grădinițe renovate, evoluție, îmbunătățirea vieții fiecăruia”.

În calitatea sa de președinte al României, Klaus Iohannis a promis că va pleda pentru „îmbunătățirea și accelerarea procedurilor de acordare a cetățeniei române” pentru ca basarabenii să poată beneficia de acest „drept istoric”.

Articol integral: ziarulnational.md