MIHAI VOICU: DRAGNEA VORBIND DESPRE VOTUL PRIN CORESPONDENTA E CA SI CUM DRACUL AR VORBI DE TAMÂIE

MIHAI VOICU: DRAGNEA VORBIND DESPRE VOTUL PRIN CORESPONDENTA E CA SI CUM DRACUL AR VORBI DE TAMÂIE

Mediafax – Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat, marti, în replica la acuzatiile lui Liviu Dragnea potrivit carora liberalii au blocat votul prin corespondenta, ca astfel de afirmatii ale liderului PSD sunt ca si cum „dracul al da declaratii despre tamâie”, adaugând ca PNL îsi doreste adoptarea legii.
„Unul dintre cei doi contracandidati la presedintia PSD, nu-mi amintesc exact daca Liviu Dragnea sau Dragnea Liviu, a dat o declaratie despre votul prin corespondenta. Declaratia este amuzanta, pentru ca este ca si cum dracul ar da declaratii despre tamâie”, a spus Mihai Voicu, fost presedinte al Comisiei pentru elaborarea legilor electorale.
Liberalul i-a transmis lui Dragnea ca PNL nu putea bloca activitatea Comisiei, deoarece majoritatea este detinuta de actuala putere.
„Cum ar putea, într-o comisie de 15 membri, cinci membri sa blocheze ceva, orice? Cum ar putea, într-un Parlament în care aveti peste 60%, o minoritate sa blocheze ceva, indiferent ce? Daca dumneavoastra considerati ca PSD este atât de dedicat votului prin corespondenta sa-mi indicati un proiect de lege, depus oricând, care poarta semnatura vreunui pesedist amarât, pe acolo”, a spus Voicu.
Mihai Voicu a mai spus ca liberalii îsi doresc adoptarea proiectului depus de PNL, însa sunt dispusi sa lucreze pe oricare varianta. Vicepresedintele PNL si-a exprimat speranta ca proiectul va fi discutat si transmis plenului dupa sedinta de marti a Comisiei.
Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca AEP va prezenta în cursul zilei proiectul de lege privind votul prin corespondenta, urmând ca de miercuri sa intre în procedura parlamentara si adoptat cât mai repede, cerând PNL sa nu mai blocheze proiectul.
„Au renuntat la presedintia acestei comisii si timp de o saptamâna n-au vrut sa mai desemneze niciun om, niciun înlocuitor, practic comisia fiind blocata. Parerea noastra a fost atunci ca niciodata n-au vrut sa faca acest proiect de lege. (…) Au preferat sa poarte banderole pe brat”, a spus Dragnea.
Liderul PSD a adaugat ca social-democratii si-au asumat acest proiect, desi prima varianta era sa lucreze împreuna cu opozitia.
Astfel, marti, de la ora 16.00, AEP va veni cu modificari si observatii la proiectul discutat luni în Comisia pentru cod electoral, astfel încât miercuri sa fie finalizat procesul, iar proiectul trimis în circuitul parlamentar, care „nu trebuie sa dureze foarte mult”, astfel încât legea sa poata fi implementata la alegerile parlamentare din 2016, a mentionat el.