Modificarea Legii cetățeniei române, apreciată de liberalii din Republica Moldova

Modificarea Legii cetățeniei române, apreciată de liberalii din Republica Moldova

Partidul National Liberal Organizatia Republica Moldova saluta adoptarea initiativei senatorului Viorel Badea, vicepreședintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României de catre Guvern a ordonantei de urgenta cu modificari la Legea cetateniei romane ce vizeaza facilitarea obtineriicetateniei romane pentru persoanele de etnie romana din strainatate.

Noile reglementari reprezintaindeplinirea unei datorii morale a statului roman fata de comunitatileromanesti din tarile vecine care, cu eforturi semnificative, isimentin si cultiva identitatea etnica, lingvistica, istorica si religioasa, traditiile si obiceiurile transmise de la o generatie la alta.

Noua forma a legii va contribui la intarirealegaturilor dintre comunitatileromanesti si tara-mama, precum si la facilitarea accesului conationalilornostri la programe culturale si educationale in Romania, in conditii egale cu cei nascuti in tara noastra.

In mod particular, noile reglementari vin in intampinareadificultatilor etnicilor romani din regiunea transnistreana a Republicii Moldova, pentru care obtinereacetateniei romane fusese extrem de anevoioasa in trecut.

Radu Sorinca, Co-Presedinte PNL Republica Moldova