PNL BELGIA: PRIMA EDIȚIE ADIALOGURILOR LIBERALEEUROPENE

PNL BELGIA: PRIMA EDIȚIE ADIALOGURILOR LIBERALEEUROPENE

Miercuri, 22 aprilie, a avut loc la Bruxelles prima editie a Dialogurilor Liberale Europene. Acest eveniment, o initiativa a PNL Belgia, a fost o prima intalnire intre diaspora din Belgia, membrii si simpatizanti PNL si patru dintre politicienii de top care reprezinta Romania in Parlamentul European: domnul Cristian Busoi, doamna Ramona Manescu, domnul Mihai Turcanu, domnul Daniel Buda.

“Dialogurile Liberale Europene, așa cum le spune și numele, se doresc a fi un schimb de opinii și păreri între români cu o gândire liberală, care au mai făcut sau nu politică până în prezent, cu viziuni de dreapta și în primul rând cu o puternică dorință de implicare în viața comunității. Ne dorim să aducem, cât mai mulți oficiali de pe plan național sau european care să poată transmite și supune dezbaterii proiectele lor politice și care să poată afla de la românii din diaspora problemele comunității și să găsească împreună soluții.” a spus la inceputul intalnirii Ana Serban, co-presedinte PNL Belgia.

In cadrul acestei prime editii a Dialogurilor Liberale Europene au fost abordate numeroase subiecte privind diaspora, dar si proiecte din Romania

Domnul Cristian Busoi a vorbit romanilor prezenti despre propunerile si proiectele PNL prin care se vizeaza cresterea numarului de parlamentari care sa reprezinte diaspora. Un alt subiect intens dezbatut a fost apropierea si colaborarea cat mai stransa cu partidele din PPE din diverse tari. Domnul Busoi si-a exprimat disponibilitatea sa sprijine aceasta colaborare.

Unul din scopurile declarate ale evenimentelor (DLE) organizate de PNL Belgia este acela de a oferi comunitatii de romani posibilitatea de a participa la evenimente (politice, culturale, sociale). Atat doamna Ramona Manescu cat si domnul Mihai Turcanu si-au exprimat dorinta si disponibilitatea de a sustine filiala PNL Belgia in toate demersurile pe care le face pentru a organiza astfel de intalniri.

Domnul Daniel Buda a vorbit si despre initiativa sa, concretizata la data de 16 aprilie, data de la care peste 3,5 milioane de români care muncesc în afara țării au capatat o șansă în plus să își apere drepturile în fața angajatorilor rau platnici!

De departe cea mai interesanta dezbatere a serii a fost pe subiectul Proiectului votului prin corespondenta. Filiala PNL Belgia s-a aplecat in mod special asupra acestui proiect elaborand, in urma discutiilor cu romanii din diaspora belgiana, un document care reflecta faptul ca acestia sustin votul prin corespondenta, cu mai multe  accente organizatorice si de structura, care tin de realitati pe care numai diaspora le cunoaste si le-a trait la ultimele alegeri si nu numai.

In cursul serii s-au abordat tangential, cu promisiunea de la invitatii europarlamentari ca vor participa la dezbateri  pe aceste subiecte precum invatamantul, sanatatea si cultura.

PNL Belgia