PNL Diaspora salută decizia prim-ministrului de a-l elibera din funcția de secretar de stat al Ministerului Culturii pe Bogdan Stanoevici.

PNL Diaspora salută decizia prim-ministrului de a-l elibera din funcția de secretar de stat al Ministerului Culturii pe Bogdan Stanoevici.

PNL Diaspora salută decizia prim-ministrului de a-l elibera din funcția de secretar de stat  al Ministerului Culturii pe Bogdan Stanoevici.

Reamintim opiniei publice faptul că la momentul alegerilor pentru președinția României din toamna lui 2014 domnul Stanoevici a îndeplinit funcția de ministru-delegat pentru românii de pretutindeni. Mai mult decât atât, domnia sa a îndeplinit, fără succes, și ingrata misiune de gardare a victoriei electorale a șefului său, Victor Ponta, prin împiedicarea- prin orice mijloace- a procesului de votare din Diaspora

Domnul Stanoevici se face responsabil pentru multe dintre incidentele de la secțiile de vot din străinătate dar, mai mult decât atât, acesta poartă responsabilitatea morală pentru bătaia de joc și disprețul cu care au fos tratați românii din Diaspora atunci când au dorit să își exercite dreptul constituțional la vot.

Însă, după alegerile din noiembrie 2014, premierul de la acea vreme, a găsit de cuviință să îi acorde lui Stanoevici un premiu de consolare, scoțându-l pe acesta din vizorul pubic și oferinu-i portofoliul de secretar de stat la Ministerul Culturii.

Pentru atitudinea și acțiunile sale la adresa compatrioților noștri, PNL Diaspora a cerut constant demisia sa de atunci și până în prezent.

„După aproape un an și jumătate, iată că românii din Diaspora au primit o mică reparație morală, care constă în eliminarea din peisajul adinistrației centrale a acestui personaj de tristă amintire pentru ei. Totuși, observ că domnia sa insistă să iasă din scenă cu un final pe măsură. Declarația conform căreia dânsul a fost „tenocrat înainte să vină tehnocrații” este demnă de Căpșuna de Aur a politicii românești. Poate că Bogdan Stanoevici nu și-a pus vreodată semnătura pe carnetul roșu al PSD, dar în cuget, simțiri și mai ales, acțiuni, a fost mai devotat regimului Ponta decât mulți pesediști”, a declarat co-președitele PNL Diaspora, Victor Ionescu.

Biroul de presă al PNL Diaspora