PNL Republica Moldova: este necesara o abordare europeana, rationala a situatiei imigrantilor

PNL Republica Moldova: este necesara o abordare europeana, rationala a situatiei imigrantilor

Partidul National Liberal Organizația Republica Moldova isi manifesta profunda ingrijorare fata de acutizarea crizei produse de valurile tot mai mari de imigranti care patrund pe teritoriul Uniunii Europene din zona Orientului Mijlociu si a Magrebului.

Consideram ca este necesara o abordare europeana, rationala a acestui subiect, care sa tina cont de legislatia comunitara in materie, de necesitatea reala de a asigura in UE un spatiu de libertate, securitate si justitie, precum si de capacitatile statelor membre de a gestiona fluxul de migranti, inclusiv a sistemelor de protectie sociala la nivel national.

Totodata, sustinem fara echivoc ca orice solutie trebuie sa ia in considerare impactul pe care un numar mare de imigranti il poate avea asupra patrimoniului identitar iudeo-crestin ca fundament al constructiei europene.

De asemenea, militam pentru o activizare a diplomatiei europene in vederea incetarii ostilitatilor din spatiul Orientului Mijlociu si din nordul Africii, astfel incat cauzele care au determinat plecarea in masa a cetatenilor din tari precum Siria, Irak sau Libia sa fie depasite, permitand in egala masura repatrierea celor care au cautat refugiu in Europa.


Radu Sorinca

Co – președinte PNL REPUBLICA MOLDOVA