PNL TORINO-LIBERALI 2.0

PNL TORINO-LIBERALI 2.0

Traim intr-un context geopolitic dificil, incert, pentru romanii de acasa, dar si pentru cei din Diaspora. Frica zilei de maine, o situatie critica in care am intrat din cauza incapacitatii puterii politice, care ne-a precedat prin modul dezastruos de a gestiona Romania si care inca se zbate in cautarea ultimei guri de aer, muribunda, lipsa unui raspuns la toate problemele cotidiane a oricarei familii, un amalgam periculos, nociv, pentru societatea romaneasca. Si totusi, ceva s-a schimbat aici in Diaspora, in timpul alegerilor din noiembrie 2014. O vointa extraordinara de a spune stop exploatarii romanilor si a statului, in numele unui concept vechi, comunist si plin de lacune pentru a favoriza doar clasa politica si alte genuri de personaje, fara sa tina cont de foamea poporului roman de a trai o viata decenta si demna de o Europa unita.

Acest lucru il cereau toti romanii, iar schimbarea a venit imediat dupa alegeri, avem un presedinte european, cu o gandire total diversa, pozitiva si constructiva pentru noi toti. Torino a fost unul din teatrele Europei in care s-au desfasurat aceste batalii pentru libertatea de a vota la ultimele prezidentiale si cum este normal. Încet, incet, in ultimele saptamani ,din initiativa unor tineri cu o cultura si o pregatire intelectuala foarte importanta, s-a pus bazele organizatiei PNL TORINO-Tineretul liberal sau cum le place lor sa se numeasca PNL TORINO-LIBERALI 2.0.

O organizatie care gandeste in spiritul libertatii, a cooperarii si a egalitatii dintre oameni cu scopul de a reintregii societatea romaneasca de aici, deja distrusa si umilita de cei in care trebuia sa o reprezinte. O organizatie tanara, cu principii solide,cu dorinta de a reda demnitatea si indentitatea romaneasca, cu o viziune clara pentru dreptul de a avea un institut romanesc in Piemonte, libertatea copiilor romani nascuti aici de a studia limba materna, ajutorarea familiilor, oferindu-le suportul total. O colaborare cu asociatiile romanesti din teritoriu, care pana acum au reusit sa tina in picioare prin resurse proprii cultura, traditiile, limba si toate uzuantele poporului roman, care ne-au invatat ceea ce inseamna spiritul romanesc. PNL TORINO -LIBERALI 2.0 este partea tanara integranta a PNL Italia care de multi ani isi desfasoara activitatea pe teritoriul national italian cu bune rezultate. Prima intalnire a grupului a avut loc cu ocazia sabatoririi marelui poet national Mihai Eminescu la Consulatul Romaniei, in calitate de invitati, unde prof.conf.doc.Mihai Dinu de la Universitatea Ghe. Asachi din Iasi a raspuns la o intrebare (veninoasa) indreptata  catre liberali, de un membru a unui partid politic teritorial si ex membru PSD. Intrebarea a fost “este posibil ca sloganul >>Prin noi insine!>> sa fi fost copiat de la Eminescu?!”, la care domnul Mihai Dinu a raspuns destul de clar ca nu se pune aceasta problema deoarece  ”Liberalii au fost si au sa ramana un vector important pentru politica si gandirea romaneasca”.

PNL TORINO -LIBERALI 2.0, este condus de Vlad Vicentiu, Presedintele TNL Italia care este in acelasi timp  si  primul roman admis la o Academie Militara din Italia. PNL TORINO -LIBERALI 2.0 incearca sa creeze un grup de lucru solid cu principii sanatoase, o colaborare cu PNL si TNL Romania cat mai fructuasa si plina de succese pe plan teritorial si care accepta suportul si ideile tuturor celor care vor sa colaboreze in specificul spirit liberal. Trebuie sa redam increderea tuturor romanilor de aici, pentru o construi impreuna viitorul copiilor nostri si in acelasi timp o Romanie a lucrului bine facut.

https://www.youtube.com/watch?v=XhDgFJBBlBc&feature=youtu.be

PNL Italia, Torino-2015 M.S.