Victor Ionescu (PNL) despre votul prin corespondență: „ne lovim de majoritatea parlamentară”

Victor Ionescu (PNL) despre votul prin corespondență: „ne lovim de majoritatea parlamentară”

Proiectul de lege pentru votul prin corespondență a fost finalizat de PNL și depus la Parlament. Potrivit PNL, dacă va fi votată, legea se va aplica la alegerile prezidențiale, parlamentare, europene și la referendumurile naționale.

Potrivit aceluiași proiect, numărul parlamentarilor pentru diaspora ar urma să se dubleze.

Iată cum este definit votul prin corespondență în proiectul PNL, în urma căruia milioanele de români din străinătate ar putea vota fără să stea ore în șir la cozi infernale:“Prin vot prin corespondență se înțelege exercitarea dreptului de vot prin expedierea documentelor ce cuprind opțiunea de vot prin intermediul serviciilor poștale către Biroul Electoral al circumscripției electorale pentru românii cu domiciliul sau reședința în străinătate.”

Copreședintele Partidului Național Liberal filiala Diaspora, Victor Ionescu, a răspuns întrebărilor noastre legate de proiectul legii votului prin corespondență.

Au rămas mai puțin de 2 luni până la vacanța parlamentară, care credeți că sunt șansele reale ca legea să fie votată până atunci?

«Așa cum ați văzut, au avut loc luni (20 aprilie – n. red.) consultări la Cotroceni și toate partidele și-au asumat legea votului prin corespondență. Dar cu toate acestea, PSD-ul nu a venit cu nicio propunere de modificare, practic ei au luat legea așa cu am propus-o și au zis că e bună.

Într-adevăr, mai sunt două luni până la vacanța parlamentară, ultimul termen și cel mai îndepărtat ar fi undeva prin octombrie, dată până la care trebuie aprobată, ca să poată intra în vigoare din 2016. Legislația impune ca actul normativ să intre în vigoare cu un an înainte, ca să poată funcționa în anul electoral ce urmează.
Din acest punct de vedere, agenda este foarte încărcată în aceste două luni.

Articol integral: inforoes.com