Vizita co-președintelui PNL pentru Diaspora, domnul Victor Ionescu, la Dublin

Vizita co-președintelui PNL pentru Diaspora, domnul Victor Ionescu, la Dublin

În perioada 21-22 martie 2015, domnul Victor Ionescu a ales Dublinul pentru a-și încheia turneul  european,  în  care  a  luat contact  cu  principalele  comunități  de  români din afara granițelor țării.

În ziua de sâmbătă, 21 martie 2015, a fost invitat la Hilton Hotel, sala Phoenix-Liffey Valley, unde s-a întâlnit cu Consiliul de coordonare al Organizației PNL Dublin, prezentându-i-se activitatea politică și socială din ultimii ani. De asemenea, s-a readus în discuție necesitatea obținerii unui spațiu stabil, în care Organizația să-și desfășoare activitatea și în jurul căruia să se concentreze majoritatea activităților cultural-sociale ale comunității românilor din Irlanda.

A urmat întâlnirea cu organizații sau persoane reprezentative ale comunității românilor din Dublin, cum ar fi Comunitatea Românilor din Irlanda, Grupul Românilor din Irlanda, Grupulvocal Trăistuța, Transilvania Fut-sal, Omepado – reprezentant al Drepturilor omului, B& DConnects si alte personae din comunitatea romaneasca din Irlanda.

Reprezentanții diferitelor organizații și-au prezentat activitatea și au dorit să știe în ce fel sepoate implica Partidul Național Liberal în activitățile lor și cum poate sprijini aceste activități.

Răspunsul  domnului  Victor  Ionescu  a  fost  încurajator, în  sensul că  pe  agenda  viitorului Guvern PNL se află crearea unui Minister de sine stătător pentru Diaspora, în componența căruia vor fi reprezentanți ai comunităților de români din afara granițelor țării, realizându-se astfel o coeziune de idei, bazată pe realitatea specifică fiecărei comunități luată individual. Vor exista astfel mai multe programe care să vină în sprijinul românilor din afară și a nevoilor lor spirituale și sufletești.

Seara s-a încheiat cu un dineu oferit de Organizația PNL Dublin, moment de destindere și de aprofundare a unor relații bazate pe încredere și speranță.