VIZITA COPREȘEDINȚILOR PNL DIASPORA ÎN SPANIA ȘI ÎNTÂLNIREA BILATERALĂ PNL DIASPORA – PPS

VIZITA COPREȘEDINȚILOR PNL DIASPORA ÎN SPANIA ȘI ÎNTÂLNIREA BILATERALĂ PNL DIASPORA – PPS

În perioada 23 – 26 octombrie, copreședinții PNL Diaspora, Victor Ionescu și Viorel Badea au susținut o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanții organizațiilor PNL din peninsula iberică, dar și cu reprezentanții Partidului Popular Spaniol, partid membru PPE.

Astfel, în data de 24 octombrie, Comitetul Local Executiv al organizației PNL Diaspora Spania s-a reunit la sediul din Torrejon de Ardoz. Cu acest prilej, cei doi copreședinți au informat participanții la reuniune asupra stadiului procedurilor de adoptare a proiectului de lege referitor la votul prin corespondență și au evidențiat necesitatea implicării tuturor membrilor PNL Diaspora în procesul de promovare a acestei legi, corelat și cu o acțiune de informare asupra procedurii de înscriere în registrul electoral, în comunitățile de rezidență. A doua temă de dezbatere a constat în  actualizarea agendei de priorități în soluționarea problemelor cu care se confruntă românii din Spania.

A doua zi, pe 25 octobrie, liderii filialei liberale s-au deplasat în Andaluzia, la Motril, pentru a inaugura sediul organizației PNL din această localitate. Acesta este rezultatul unui efort comun al tuturor liberalilor din zonă, sub coordonarea copreședintelui PNL Spania, Marius Fechet și a copreședintelui PNL Motril, Cătălin Mitru.

Evenimentul a fost marcat și de inaugurarea primei biblioteci românești din acea zonă. Proiectul a fost posibil prin programul ”Suntem români, citim românește”, organizat sub egida Tineretului Național Liberal. Aceasta espre prima dintr-o serie de 15 biblioteci românești care urmaează a fi deschise peste hotare în cadrul acestui program.

De asemenea, cu acest prilej, a avut loc și o dezbatere pe teme politice generale și locale. În urma discuțiilor cu românii din Motril, au fost idenificate o serie de probleme legate de serviciile consulare oferite de către statul Român cetățenilor din acea zonă, cum ar fi situația persoanelor cu dublă cetățenie, precum și repatrierea cadavrelor românilor decedați.

Tot la data de 25 octombrie, delegația PNL Diaspora a participat și la o întâlnire bilaterală cu reprezentanții Partidului Popular Spanilol. Între temele de discuție s-au numărat sprijinul reciproc la alegerile viitoare, precum și concluziile după Congresul PPE de la Madrid.

BIROUL DE PRESĂ AL PNL DIASPORA