VIZITA DE LUCRU A COPREȘEDINTELUI PNL DIASPORA, VICTOR IONESCU,ÎN ITALIA

VIZITA DE LUCRU A COPREȘEDINTELUI PNL DIASPORA, VICTOR IONESCU,ÎN ITALIA

În perioada 6 – 7 noiembrie, copreședintele PNL Diaspora, Victor Ionescu, precum si alti lideri ai PNL Diaspora au efectuat o vizită de lucru la Roma, precum și în împrejurimi.

Cu această ocazie, au avut loc întâlniri atât cu reprezentanți a oamenilor de afaceri români stabiliți în orașul de pe malurile Tibrului, cât și cu lideri si simpatizanți liberali din regiunea Lazio. În cadrul dezbaterilor organizate s-au discutat subiecte cum ar fi: Programul PNL de guvernare, legea votului prin corespondență, soluțiile PNL pentru ieșirea României din criza politică în care se regăsește după demisia guvernului, procesul de reorganizare demarat în cadrul PNL Diaspora, precum și soluții la cele mai stringente probleme cu care se confruntă românii stabiliți în Italia. Totodata a continuat si proiectul “Suntem romani citim romaneste”, ocazie cu care au fost donate un numar de peste doua mii de carti pentru comunitatea de romani.

Un al capitol al vizitei de lucru l-a reprezentat dialogul cu aleșii locali români din zonă. Cu această ocazie, s-au pus bazele înființării Ligii Aleșilor Locali Români din Străinătate. Acest proiect a debutat cu primirea în rândurile liberalilor din diaspora a domnului Adrian Chifu, consilier local în regiunea Verbania.

O vizită de lucru într-o zonă atât de intens populată de către români, cum este regiunea Lazio, nu este niciodată ușoară. Nu mă refer aici neapărat la evidențierea problemelor românilor din zonă, care nu sunt deloc puține în capitala Italiei și împrejurimi, ci mai ales la realizarea unui cadru în care românii din orice zonă sau aglomerare urbană, fie că este vorba despre Cele Șapte Coline, Birmingham, sau Madrid să poată acționa organizat pentru a-și putea apăra cât mai eficient drepturile și reprezenta interesele. În acest sens am demarat organizarea Ligii Aleșilor Români din Străinătate, structură menită să aducă împreună într-un cadru organizat cât mai mulți români care au fost alesi de către comunitățile din care fac parte în structurile administrative. De asemenea, odată cu dezvoltarea acestei structuri, vom putea descentraliza și facilita o colaborare mai bun cu colegii noștri din celelalte partide membre ale PPE, a declarat la întoarcerea în țară copreședintele PNL Diaspora, Victor Ionescu.

BIROUL DE PRESĂ AL PNL DIASPORA